Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger onsdag morgen.

Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,43 prosent til 72,03 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,73 prosent til 64,52 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,98 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen har dermed steget markant siden børsen stengte i går. Årsaken er ifølge TDN Direkt indikasjoner på trekk i de amerikanske råoljelagrene.APIs siste ukentlige undersøkelse indikerer at råoljelagrene i USA falt med 3,1 millioner, mens det på forhånd var det ventet en oppgang på 1,7 millioner fat.- Råoljefutures flyttet seg opp ettersom markedssentimentet ble løftet av et overraskende lagertrekk i USA og strammere fundamentale markedsforhold, sier råvareanalytiker Benjamin Lu i Phillip Futures, ifølge TDN Direkt.I det korte bildet ser aktører ifølge nyhetsbyrået i oljemarkedet nå mot de offisielle amerikanske lagertallene fra EIA, som publiseres klokken 16.30 i dag.