Stanset produksjon etter gasslekkasje

Gassproduksjonen på Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet er stanset etter en gasslekkasje mandag.

Kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor opplyser at det mandag klokka 13.28 oppsto en feil i måleutstyret i turbinene til en gasseksport-kompressor, skriver Stavanger Aftenblad.- Det gjorde at vi fikk en stopp i eksportsystemet. Da oppstår det et behov for å fakle produksjonen. Under fakling av gass, oppsto det en lekkasje i en flense, sier Eek til avisen.Lekkasjen førte til at de ansatte måtte kle seg i overlevingsdrakter og gå om bord i livbåter. I tillegg ble produksjonen på feltet stanset.- Én time senere var situasjonen avklart. Prosessanlegget var da tømt for trykk. I og med at vi fortsatt jobber med å finne årsaken til gasslekkasjen, og det sannsynligvis vil være behov for reparasjoner, er produksjonen stengt inntil videre. Det er imidlertid ingen planer om å sende ansatte til land, sier kommunikasjonssjefen.Hendelsen er varslet til Petroleumstilsynet. Equinor er operatør på gassfeltet, som startet produksjonen like før jul.