Tror ikke tørr brønn ødelegger for Equinor

SEB og Sparebank 1 Markets negativt overrasket.

Operatør Equinor boret tørt også på den andre brønnen på Gjøkåsen Deep, skrev Oljedirektoratet på sine hjemmesider mandag.Equinor eier 40 prosent av lisensen, mens Aker BP, Lundin Petroleum og Petoro sitter på 20 prosent hver.- Det er klart at dette var en høyrisikobrønn med relativt lav funnsannsynlighet, men gitt aktiviteten rundt riggen, forlenget boretid og kommentarer fra Equinor var det nok ikke dette utfallet som var forventet. Det var litt uventet at det kom ut på den negative siden, sier SEB-analytiker Halvor Strand Nygård til TDN Direkt.Han mener den tørre brønnen ikke nødvendigvis er negativ for Equinors videre boreplaner i Barentshavet, selv om geologitype og alder er den samme for Korpfjell Deep.Lundin Petroleum estimerer ifølge nyhetsbyrået de mulige ressursene der på 200 millioner fat oljeekvivalenter.- Ødelegger ikke- Det er store avstander i Barentshavet. En tørr brønn ødelegger ikke for resten av bassenget og det er rundt 300 kilometer mellom Gjøkåsen og Korpfjell. (...) Når det er sagt, er dette også et prospekt med relativt lav funnsannsynlighet og en brønn partnerne har forpliktet seg til å bore, sier Strand Nygård videre til TDN Direkt.Sparebank 1 Markets karakteriserer ifølge nyhetsbyrået de foreløpige resultatene fra Barentshav-regionen som skuffende, og reagerer i en oppdatering med å jekke ned netto eiendelsverdier i Equinor, Aker BP og Lundin med hhv. 0,10, 0,30 og 0,30 (svenske) kroner.Equinor stiger 0,4 prosent på Oslo Børs tirsdag ettermiddag, Aker BP faller 0,9 prosent, mens Lundin Petroleum er ned 1,2 prosent i Stockholm.