Tror Ocean Yield bare durer videre

Kepler Cheuvreux ser mer oppside.

Kepler Cheuvreux har tatt opp dekning av Ocean Yield med kjøpsanbefaling og kursmål 80 kroner, viser en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.- Ocean Yield beskriver seg selv som et skipseiende selskap med investeringer i oljeservice og shipping. Vi vil kalle det «en alternativ shippingbank», ettersom det meste av selskapets eiendeler er på lange kontrakter - noe som effektivt begrenser aktivaprisrisikoen, skriver meglerhusets analysesjef for shipping, Petter Haugen.Han har ført analysen i pennen sammen med analytiker Vetle Johansen.- Siden 2013 har selskapet utvidet porteføljen fra åtte til 60 fartøy, og diversifisert seg inn i mange shipping-segmenter. Samtidig har Ocean Yield opprettholdt en høy utbyttekapasitet, heter det videre.Les også: Røkke-sjef har fått 62 mill. i bonus på fire årPengemaskinUtbyttepolitikken støttes ifølge analysen av en sterk, underliggende lønnsomhet (15 prosent gjennomsnittlig avkastning på egenkapitalen).- Vi venter at den største ikke-sysselsatte eiendelen, FPSO-en (Dhirubhai-1), begynner på en bareboat-kontrakt med Aker Energy i 1. halvår 2019, og med en vellykket kontrakt bør markedet beholde troen på konsernets evne til å støtte dagens utbytte (10 prosent yield). Vi ser positivt på alle shipping-sektorer fra 2020, og med høyere inntjening og priser bør Ocean Yield ha muligheten til å utvide sin portefølje de kommende årene, skriver Haugen.Kursmålet på 80 kroner tilsvarer Kepler Cheuvreuxs SOP-verdsettelse (sum of the parts), inklusive 100 millioner dollar i årlig egenkapitalvekst til 15 prosent avkastning (ROE).Aker ASAs heleide datterselskap Aker Capital er største eier i Ocean Yield, med 61,7 prosent av aksjene. Kjell Inge Røkke-dominerte TRG Holding er største aksjonær i Aker ASA, med sine nesten 67 prosent.