Kjempeavtale for Scatec Solar med Vietnam

Blir et av Scatec Solars desidert største.

Scatec Solar har signert en strategisk samarbeidsavtale med vietnamesiske MT Energy (MTE) for bygging av solparker, skriver selskapet i en pressemelding.Avtalen omfatter tre prosjekter lokalisert i provinsene Binh Phuoc, Quang Tri og Nghe An.Prosjektene på totalt 485 MW skal etter planen realiseres under et nytt feed-in tariffregime ventes å bli lansert senere i år.Dette innebærer ifølge Finansavisen at Vietnam ligger an til å bli et av Scatec Solars desidert største markeder.Investeringsrammen for prosjektene estimeres til 500 millioner dollar, tilsvarende rundt 4,4 milliarder kroner totalt.Fordi Scatec Solar typisk inngår langsiktige kraftkjøpsavtaler for å selge strømmen, kan selskapet ifølge avisen gjeldsfinansiere store deler av prosjektene.75 prosent av investeringen er ofte lånefinansiert, mens Scatec vanligvis står for majoriteten av egenkapitalen.Avtalen vil bli lagt frem for blant andre Vietnams statsminister og Norges handels- og næringsminister under et Vietnam/Norge-forum organisert som en del av førstnevntes offisielle norgesbesøk.