Miljøklage på leteboring avvist

Regjeringen tar ikke til følge klagen fra Greenpeace og Natur og Ungdom på boretillatelsen til Equinor på Korpfjell-feltet i Barentshavet, opplyser Greenpeace.

Energi

Dermed kan boringen av letebrønnen gå som planlagt.– Regjeringen har åpenbart ikke tatt innover seg alvoret i klimakrisen vi befinner oss i. Siden den opprinnelige tillatelsen ble gitt, har det kommet en ny klimarapport som fastslår at vi har elleve år på å halvere klimagassutslippene, sier leder Frode Pleym i Greenpeace Norge i en pressemelding.Miljøvernorganisasjonen aksjonerte tidligere denne uken mot riggen West Hercules, som skal gjennomføre boringen. Riggen ligger til kai like utenfor Hammerfest i FinnmarkBrønnen ligger nordøst i Barentshavet, om lag 420 kilometer utenfor kysten av Finnmark. I leteområdet er havdypet 239 meter. Boringen starter tidligst i begynnelsen av mai og er anslått til å pågå i 55 døgn.Ifølge Greenpeace er dette den nordligste oljelisensen som noensinne har blitt utdelt i Norge. Miljøvernorganisasjonen påpeker at letebrønnen ligger i den biologisk viktige iskantsonen og midt i et sjøfugltrekk.(©NTB)

equinor
barentshavet
korpfjell
greenpeace
natur og ungdom
finnmark
west hercules
Nyheter
Energi