Oljeprisen faller

Oljeprisen er kraftig ned siden børslutt i Oslo onsdag.

Oljeprisen falt markant tilbake etter at amerikanske lagertall viste overraskende lagerbygging. Samtidig er bekymringen for handelskonflikten mellom USA og Kina godt forankret i oljeprisforventningene.Torsdag morgen koster et fat amerikansk lettolje 61,0 dollar, som er ned 42 cent fra slutt onsdag kveld. Brent er ned 55 cent til 70,44 dollar.Da Oslo Børs stengte onsdag lå lettoljen på 62,57 dollar og Brent på 71,84 dollar.LagertalleneDe amerikanske råoljelagrene steg med hele 4,7 millioner fat i forrige uke, meldte EIA onsdag. De amerikanske lagrene er nå på det høyeste nivået siden sommeren 2017.Konsensus hadde forventet at lagrene skulle falle med omkring 600.000 fat, ifølge Reuters.- Det var et ekstrempunkt på sannsynlighetskurven vi har for bear-rapporter. Det kunne ikke ha blitt mye verre tatt i betraktning at sesongen hvor folk kjører mye bil er så nærme, sa Bob Yawger, derivatdirektør hos Mizhuho, til Reuters.En del av forklaringen på lageroppbyggingen er at raffineriene rapporterer lavere produksjonen enn normalt for denne årstiden. Dette kan ses i sammenheng med at vedlikeholdssesongen forlenges som et resultat av IMO2020.


Les også