Oljeprisene faller videre

Brent-oljen har ikke vært lavere siden februar.

Fallet i oljeprisene tiltar fredag kveld. Ved åtte-tiden er brent-oljen ned 6,62 prosent til 62,24 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 4,15 prosent til 54,07 dollar per fat.Så langt i mai har brent-oljen falt rundt 13 prosent, og den har ikke vært lavere siden midten av februar.Fallet skjer etter at president Trump i går økte handelsspenningene ved å si at USA vil innføre toll på varer importert fra Mexico, frem til den ulovlige innvandringen fra Mexico til USA stanset.Økte handelsspenninger skaper bekymringer rundt lavere økonomisk vekst, som vil redusere etterspørselen etter olje.I tillegg importerer USA om lag 680.000 fat olje per dag fra Mexico, og tollen vil kunne ramme dette.- Muligheten for at tollen nå kan ramme import av olje fra Mexico, samtidig som økende kinesiske toller truer med å bremse den globale oljeetterspørselen, har presset WTI-oljen under vår forventede grense på 56 dollar, skriver Ritterbusch and Associates, ifølge Reuters.En undersøkelse gjort av Reuters viser at brent-oljeprisen kommer til å ligge rundt 70 dollar per fat resten av året, ettersom avtakende etterspørsel vil bli motvirket av tilbudsrisiko i Midtøsten.