Oljeprisene spretter opp igjen

Senioranalytiker advarer.

Oljeprisene henter seg litt inn igjen etter kraftige fall i går, men er likevel på vei mot sin svakeste uke i 2019.Brent-oljen stiger 1,2 prosent til 68,60 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker opp 1,2 prosent til 58,60 dollar fatet.Prisene henter støtte fra OPECs produksjonskutt og spenningen i Midtøsten.- Risikofaktorene er fortsatt flere, ettersom spenningen fortsetter mellom Iran og USA, noe som kan bli forstyrrende, skriver ANZ bank ifølge Reuters fredag.Se også: Det største oljeprisfallet hittil i år- Akutt sårbarForward-kurven for Brent-oljen holder seg i «backwardation», der prisene for øyeblikkelig levering er høyere enn for senere.Dette indikerer stramme markedsforhold, og gjør det lønnsomt å produsere og selge oljen straks enn å lagre den for senere salg.- Oljen er stadig akutt sårbar for enhver overskrift om handel, og når asiatiske valutaer og børser mest trolig blir dratt ned, vil ethvert rally være kortvarig, sier senioranalytiker Jeffrey Halley hos futuresmegleren OANDA.


Les også