Oljeprisene trosser lagerøkning

Oljeprisene stiger onsdag kveld.

Oljeprisene stiger onsdag kveld. Ved halv ti-tiden er brent-oljen opp 1,05 prosent til 71,99 dollar per fat, mens lettoljen er opp 0,78 prosent til 62,26 dollar per fat.Det skjer til tross for at de amerikanske råoljelagrene økte med 5,4 millioner fat i forrige uke, ifølge tall onsdag ettermiddag.Det var ventet en nedgang på 2,1 millioner fat, ifølge TDN.Ifølge Reuters er det bekymringer rundt situasjonen i Midtøsten som presser prisene oppover. Tirsdag meldte Saudi Arabia at to oljeledninger hadde blitt angrepet med droner. Det skjedde dagen etter at to tankskip ble angrepet i Omanbukten.- Ettersom nærmere en tredjedel av den globale oljeproduksjonen og nærmere all ekstrakapasitet er i Midtøsten, er oljemarkedet veldig sensitivt til angrep mot oljeinfrastruktur i regionen, sier storbanken UBS, ifølge Reuters.UBS venter at brent-prisen vil stige mot 75 dollar fatet de neste ukene.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker