REC-sjefen vurderer ny verdikjede

D-dag for Moses Lake: 30. juni.

REC Silicon ble straffet med et kursfall på 6,1 prosent til 68,7 øre på Oslo Børs etter at selskapet i morges la frem tall for 1. kvartal.Selskapet forteller at nedstengingen av Moses Lake allerede er i gang, og den vil bli gjort permanent fra 30. juni om Kina ikke gjenåpnes for USA-produsert silisium.I så fall vil rundt 150 personer miste jobben.REC-sjef Tore Torvund opplyser ifølge TDN Direkt at G20-møtet i Osaka vil være siste mulighet for USA og Kina til å finne en løsning.Han tror det vil ta lengre tid før nye forhandlinger kommer i gang, og at selskapet må vurdere å etablere en verdikjede utenfor USA.ABG Sundal Collier skriver ifølge nyhetsbyrået at selskapet med en nedstengning kan redusere brenningen av kontanter (cash burn rate) til «et par millioner i kvartalet», og dermed holde det gående en stund.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også