Ringrev på vei inn i Equinor-styret

Valgkomiteen anbefaler Finn Bjørn Ruyter.

Eivind Yggeseth

Valgkomiteen i Equinor anbefaler at selskapets bedriftsforsamling velger Finn Bjørn Ruyter som nytt styremedlem, går det frem av en børsmelding.Styrets nåværende nestleder, Roy Franklin, har meddelt at han ikke ønsker å stille til gjenvalg.Videre anbefaler valgkomiteen gjenvalg av Jon Erik Reinhardsen som styreleder, valg av Jeroen van der Veer som nestleder, samt gjenvalg av Wenche Agerup, Bjørn Tore Godal, Rebekka Glasser Herlofsen, Anne Drinkwater og Jonathan Lewis som aksjonærvalgte styremedlemmer. Ruyter har siden juli 2018 vært konsernsjef i Hafslund E-CO AS. Han var konsernsjef i Hafslund ASA fra januar 2012 og finansdirektør i 2010-11.Han har også bakgrunn fra krafthandel i Norsk Hydro og Elkem.Valg til Equinor-styret finner sted i bedriftsforsamling tirsdag 4. juni. Det foreslås at valget får virkning fra 1. juli 2019.Les mer her.