Saudi-Arabia vil pumpe mer olje

Donald Trump blir trolig skuffet.

Oljeprisene fortsetter nedturen fredag morgen,Brent-oljen faller 0,4 prosent til 70,50 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,15 prosent til 61,72 dollar fatet.Rekordhøy USA-produksjon og en ventet produksjonsøkning fra OPEC tynger stadig markedene.USA-rekord gir pressBrent-oljen ligger an til å falle 2,5 prosent denne uken, mens WTI er ned 2,6 prosent så langt, i den andre negative uken på rad.- Oljeprisene faller mens presset fra rekordhøy USA-produksjon fortsetter å tynge, sier direktør Mihir Kapadia i Sun Global Investments til Reuters.USA-produksjonen nådde 12,3 millioner fat per dag i forrige uke, og er dermed opp rundt to millioner fat per dag det siste året.Råoljeeksporten fra USA brøt gjennom tre millioner fat per dag for første gang i år, ifølge tallene fra amerikanske energimyndigheter (EIA).- Saudi-Arabia kan økeSaudi-Arabia kan øke sin produksjon i juni, opplyser kilder med kjennskap til kongedømmets politikk til nyhetsbyrået fredag.Men den ekstra oljen kan bli brukt til hjemlig kraftforsyning heller enn å stimulere eksporten, slik Washington er på utkikk etter.Ifølge kildene vil enhver produksjonsøkning fra Saudi-Arabia være innenfor kvoten i den OPEC-regisserte kuttavtalen.Produksjonen fra Saudi-Arabia ventes til rundt 10 millioner fat per dag i mai, noe over april-nivået men altså under OPEC-kvoten på 10,3 millioner fat per dag.


Les også