Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake fredag morgen.

Brent-oljen er fredag morgen ned 1,07 prosent til 64,63 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,01 prosent til 56,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen er dermed betydelig lavere enn da Oslo Børs stengte før Kristi himmelfartsdag.Torsdag uttalte USAs spesialrepresentant for Iran, Brian Hook, under en telefonkonferanse at land som enda ikke har truffet taket på importen av iransk olje kan fortsette handelen til de har nådd taket, skriver TDN Direkt.Videre skrev USAs president Donald Trump ifølge nyhetsbyrået torsdag kveld på Twitter at USA fra 10. juni vil innføre importtoll på fem prosent på alle varer fra Mexico frem til det ikke lenger kommer ulovlige innvandrere over grensen. Han påpekte også at tollen gradvis vil øke til innvandringen stopper.Analytikere sier ifølge TDN Direkt at handelskonfliktene og sanksjonsoppdateringen mot Iran førte til et risk off-syn på markedene og at sentimentet vil forbli inntil videre.- Tidlige forventninger for at en midlertidig lettelse på Wall Street skulle spre seg til asiatiske markeder på fredag har nok en gang blitt avsporet med mer konfronterende handelspolitikk fra USA som kaster markedene inn i risk-off-modus igjen, sier markedsanalytiker Jingyi Pan i IG, ifølge nyhetsbyrået.Ellers viste seneste tall fra EIA at de amerikanske råoljelagrene falt 0,3 millioner fat den seneste uken, mot ventet nedgang på 0,9 millioner.