Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes tirsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,28 prosent til 70,43 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,25 prosent til 61,19 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.De antatte skipssabotasjene utenfor De forente arabiske emirater søndag skaper nå ifølge TDN Direkt volatilitet, samtidig som markedsfokuset fortsatt rettes mot handelskrigen.- Oljeprisen stiger tirsdag morgen, mest sannsynlig som en respons på kommentarene fra Trump om at han forventer «fruktbare» samtaler med Xi i løpet av G20-møtet. Han sa også sent mandag at han enda ikke trukket i avtrekkeren enda med tanke på tilleggstollene på 25 prosent som han truet med å innføre forrige uke, sier sjef i Vanda Insights, Vandana Hari, ifølge nyhetsbyrået.Analytikere mener handelskrigen vil fortsette å kaste skygger over oljemarkedet.- Opptrappingen i handelsspenningene, som jeg ikke tror folk forutså, kommer til å ha en bred påvirkning. Det kan ikke unngås at det påvirker oljemarkedet, sier seniorøkonom Phin Ziebell i National Australia Bank, ifølge TDN Direkt.Ellers påvirkes markedet av hendelsen som involverte fire skip utenfor havnebyen Fujairah søndag, som har blitt omtalt som et sabotasjeangrep.-Angrepet øker innsatsene for olje og vil gi mer volatilitet. Ja, handelskrigen kan ha en effekt på etterspørselen fremover i tid, men geopolitiske hendelser kan påvirke oljetilbudet akkurat nå. Spesielt for den økende trusselen fra Iran, sier markedsanalytiker Phil Flynn i Price Futures Group, ifølge nyhetsbyrået.Se også: Oljeprisen faller på handelskrig og global usikkerhet

olje
oljeprisen
handelskrig
kina
usa
Nyheter
Energi