Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover tirsdag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,35 prosent til 72,22 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,47 prosent til 63,51 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,47 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USAs president Donald Trump truet mandag Iran med «stor styrke» dersom de angriper amerikanske interesser i området, hvorpå Iran sier de vil motstå amerikanske press og avviser videre samtaler under nåværende forhold.- Dagens situasjon er ikke egnet for samtaler, motstand er vårt eneste valg, uttalte Irans president Hassan Rouhani sent mandag, ifølge TDN Direkt.Analytikerne i ANZ mener ifølge nyhetsbyrået at den økte spenningen i Midtøsten gjør at en «risikopremie er reflektert i prisen» på olje.I tillegg vil de amerikanske råoljelagertallene få oppmerksomhet også denne uken, og Platts spår at tallene vil falle for tredje gang de siste ti ukene. - Oljeprisen stiger noe tirsdag morgen, men jeg ser ikke et sterkt oppadgående momentum, sier Vandana Hari i Vanda Insights, ifølge TDN Direkt.