Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,09 prosent til 68,83 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 59,24 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,10 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen er dermed noe lavere enn ved stengetid på Oslo Børs i går.Til tross for at oljeprisen får støtte fra det analytikerne i ANZ kaller tilbudssideforstyrrelser, blant annet på grunn av uroen i Libya, er markedet fortsatt forsiktig ettersom handelsspenningene mellom USA og Kina fortsatt er overhengende, melder TDN Direkt.Markedsanalytiker Jeffrey Halley i meglerhuset OANDA sier ifølge nyhetsbyrået at friksjonene i handelskonflikten mellom de to landene betyr at opphentingen i oljeprisen er meget skjør.President Donald Trump uttalte mandag at han ikke forhaster seg mot en handelsavtale med Kina.«Dette kom på samme tid som kinesiske tall for lønnsomheten i industrien for april kom ut på den svake siden, noe som indikerer at handelskonflikten har en påvirkning», skriver analytikerne i ANZ, ifølge TDN Direkt.