Vinnerfond hamstret i Kværner - i dag er det rally

Flying start på investering.

På en svakt stigende Oslo Børs figurerer Kværner tirsdag høyt på vinnerlisten.Markedet reagerer på dagens kvartalstall med å sende aksjen opp 11,1 prosent til 13,40 kroner.- Kværner er sterk i dag som følge av bedre tall enn ventet for 1. kvartal, men også fordi selskapet guider opp for 2019. At den går opp over 10 prosent etter tallene, må nok også sees i sammenheng med at aksjen var veldig svak i forkant, sier Stein Frode Aaseng, senior porteføljeforvalter i Forte Fondsforvaltning, til Hegnar.no.God timingSom ansvarlig forvalter for Forte Trønder har Aaseng selv grunn til å glise, etter at fondet gikk inn i Kværner i forrige uke.1,2 millioner aksjer ble kjøpt, noe som gjør Forte Trønder til 21. største aksjonær i selskapet som ledes av den tidligere Rosenborg-profilen Karl Petter Løken.Aksjonærlisten toppes av Aker Kværner Holding med en eierandel på 41,02 prosent.Aker Kværner Holding eies på sin side av Aker ASA med 70 prosent og staten med de resterende 30 prosentene.VinnerfondForte Trønder har lenge utmerket seg med meget god avkastning, senest i fjor.De siste fem årene har fondet en gjennomsnittlig, årlig avkastning på 18,1 prosent.Det er det ingen norske aksjefond som matcher. Nærmest følger Alfred Berg Gambak på 16,3 prosent.Hittil i år ligger fondet litt bak de sprekeste, med 12,9 prosent (per 6/5).Martin Mølsæters spissede aksjefond First Generator viser vei med 19,9 prosent avkastning. Til sammenligning er Oslo Børs Fondsindeks opp 10,1 prosent.


Les også