Aker BP boret tørt

Boret tørt i Nordsjøen.

Aker BP, operatør for utvinningstillatelse 814, har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 15/6-15. Brønnen er tørr, melder Oljedirektoratet tirsdag.Brønnen er boret om lag 15 kilometer nordøst for Gina Krog-feltet og 225 kilometer vest for Stavanger, opplyses det.Primært letemål for brønn 15/6-15 var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomjura alder (Hugin- og Sleipnerformasjonen). Sekundært letemål var å undersøke reservoarbergarter av trias alder (Skagerrakformasjonen).Brønnen ble boret til et vertikalt dyp under havoverflaten på 3761 meter, og ble avsluttet i Skagerrakformasjonen, ifølge meldingen.Brønn 15/6-15 ble boret av «Deepsea Stavanger», som nå skal videre til utvinningstillatelse 777 i midtre del av Nordsjøen for å fortsette boringen av undersøkelsesbrønn 15/6-16 S, der Aker BP er operatør.


Les også