Bratt fall i oljeprisene

Faller i forkant av viktige samtaler.

Energi

Oljeprisene faller brått fredag kveld. Det skjer i forkant av handelssamtaler mellom Donald Trump og den kinesiske presidenten Xi Jinping på G20-møtet i Japan denne helgen. Handelssamtalene blir sett på som viktige for oljemarkedet ettersom en vedvarende handelskrig vil legge en demper på den globale økonomiske veksten, som igjen vil redusere oljeetterspørselen. Trump uttalte onsdag at en handelsavtale med Kina var mulig å få til denne helgen, men at han samtidig er klar til å innføre toll på det meste av varer som USA importer fra Kina om partene ikke blir enige, ifølge Reuters.Avgjørende OPEC-møte starter mandagMandag og tirsdag neste uke møtes OPEC og dets allierte i Wien for å diskutere en videre kuttavtale.Iraks oljeminister skal ha uttalt at han forventer en fortsettelse av dagens kuttavtale tilsvarende 1,2 millioner fat om dagen, men at det også vil bli diskutert dypere kutt. Det virker også som at russerne går til forhandlingene i Wien med aksept for videre kutt. Det har vært spenning omkring russernes standpunkt siden oljemakten budsjetterer med en oljepris på 40 dollar og klarer seg derfor fint med dagens prisnivå.- Vi venter ikke noen overraskelser i OPEC+ møtet, ettersom en fortsettelse av den eksisterende avtalen ut resten av året virker å være det mest sannsynlige utfallet, sier Jim Ritterbusch i Ritterbusch and Associates, ifølge Reuters. Fredag kveld er Brent-oljen ned 1,99 prosent til 64,37 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 2,29 prosent til 58,07 dollar per fat.  Les også: Flere rigger i drift

olje
oljepris
g20
Nyheter
Energi