- Da kan oljeprisen stige til 140 dollar

Hva skjer når oljeeksporten fra Iran går mot null. Øker sannsyligheten for at Iran stenger Hormuz-stredet? Og hva vil oljeprisen kunne bli da?

Torsdag var oljeanalytiker Trond Omdal gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar. Han begynte med å sitere en annen fremtredende oljeanalytiker, som tidligere på dagen hadde antydet at man må være shaman for å kunne spå oljeprisen nå.Men Omdal hadde faktisk antydet dette for et oljeselskap i et foredrag for en stund tilbake, og siden det har det altså vært flere angrep mot oljetankere i gulfområdet.Oljeprisen reagerte på angrepet på to oljetankere torsdag, men ikke mer enn at den var tilbake på samme nivåer som dagen før. Og det til tross for at bilder at en brennende Front Altair gikk verden rundt.Det er fremdeles nok olje i markedet, og det tar trolig en til to måneder før den reduserte eksporten fra Iran treffer oljemarkedet, forklarte han.Omdal tror fallet i oljeprisen de siste ukene er forbigående, og det er heller ikke så uvanlig at det kommer en korreksjon på denne tiden av året.Han mener at det ser stramt ut for 3. kvartal og tror oljeprisen skal opp igjen på 70-tallet til høsten.Men hva skjer dersom Iran blir desperate, og ikke lengre får eksportert noe olje? Hva hvis de da finner på å stenge Hormuz-stredet - og det som kan følge i kjølvannet av det? - Jeg får bare bruke Iran sitt eget estimat 140 dollar fatet, sa Omdal.Hør hele intervjuet med Trond Omdal på HegnarPodden