ExxonMobils portefølje i Norge har en estimert verdi på 3,1 milliarder dollar.Det skriver Rystad Energy i et nyhetsbrev torsdag.- Verdsettelsen impliserer at et samlet salg av hele porteføljen vil legge transaksjonen på tippen av rene norske transaksjoner siden utskillelsen av SDØE i 2001, sier partner Simon Sjøthun i Rystad Energy.Pr 1. januar 2019 kontrollerte ExxonMobil 530 millioner fat oljeekvivalenter på norsk kontinentalsokkel. Selskapets mest verdifulle eiendel er på Snorre-feltet, som verdsettes til nesten 700 millioner, ifølge Rystad Energy, ifølge TDN Direkt.Onsdag i forrige uke ble ansatte i ExxonMobil Norge informert om at det er iverksatt en prosess for å selge selskapets eierandeler på norsk sokkel.- Det er vist interesse for lisensene, og ExxonMobil vokser i andre deler av verden, deriblant i Guyana, Papua Ny-Guinea, Brasil og Mosambik. Vi jobber hele tiden med å rasjonalisere porteføljen, uttalte selskapets pressekontakt Terje Skauen i forrige uke. ExxonMobil er verdens største uavhengige oljeselskap. Selskapet fikk utdelt den aller første lisensen på norsk sokkel, og har i dag eierinteresser i tjue produserende felt på norsk kontinentalsokkel.