Fare for riggstreik

Seadrill- og Odfjell-rigger på listen.

Energi

Mekling på flyteriggoppgjøret startet torsdag formiddag hos Riksmekleren i Oslo. Hvis ikke partene kommer til enighet vil over 922 riggarbeidere bli tatt ut i streik, skriver Industri Energi på sine hjemmesider.- Vi møtes til mekling med mål om best mulig økonomisk resultat for våre medlemmer, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.Han slår fast at streikeberedskapen i forbundet er på topp.Industri Energi meldte 19. juni plassfratredelse for 922 medlemmer på flyteriggavtalen, fordelt på 15 innretninger og 19 bedrifter på norsk sokkel.Norges Rederiforbund er motpart og representerer arbeidsgiverne.Det var 28. mai Industri Energi brøt forhandlingene med Norges Rederiforbund i lønnsoppgjøret på flyteriggavtalen, som omfatter forbundets medlemmer på flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.Som følge av bruddet sa Industri Energi opp flyteriggavtalen 29. mai, med utløpsdato 13. juni 2019.Oversikten over rigger som rammes finner du her.SAFE: 664 medlemmerSAFE vil på sin side ta ut 664 medlemmer i streik, etter at plassfratredelsen ble oversendt 21. juni. Det varslede streikeuttaket fordeler seg med

    78 medlemmer på Transocean Endurance (Transocean og NOC),74 på Askeladden (KCA Deutag og ESS),44 på Island Frontier (Island Offshore),100 på Petrojarl Knarr (Teekay),26 på Statfjord C (Archer),47 på Scarabeo 8 (Saipem),89 på Cosl Promotor (Cosl Drilling og ESS),72 på Floatel Superior (Floatel),94 på West Hercules (Seadrill og Sodexo),23 på Johan Sverdrup (Odfjell),fem på Haven (OSM offshore) ogto på Maersk Intrepid (NOC)
Les mer her.

rigg
streik
industri energi
riksmekleren
norges rederiforbund
odfjell drilling
seadrill
Nyheter
Energi