IEA jekker opp veksten i oljeetterspørsel

- Rikelig produksjon til å møte veksten.

Det internasjonale energibyrået (IEA) er fredag ute med sine første spådommer for 2020.IEA ser for seg at veksten i oljeetterspørselen vil stige fra 1,2 millioner fat per dag i 2019 til 1,4 millioner fat per dag neste år.Byrået støtter seg på at OECD tror den globale veksten vil svinge seg opp til 3,4 prosent i 2020, gitt at handelskonflikter løses.- Å møte den ventede etterspørselsøkningen blir neppe et problem. Rikelig produksjon vil være tilgjengelig fra land utenfor OPEC (non-OPEC). USA vil bidra med 90 prosent av årets produksjonsøkning på 1,9 millioner fat per dag, og i 2020 vil non-OPEC-veksten være betydelig høyere på 2,3 millioner fat per dag - der USA støttes av viktige bidrag fra Brasil, Canada og Norge, heter det.På defensivenOljeprisene er på defensiven fredag formiddag, etter gårsdagens markante oppgang i kjølvannet av to oljetankere - deriblant Frontline-skipet Front Altair - ble angrepet utenfor Iran.Brent august-olje faller 0,2 prosent til 61,19 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 0,4 prosent til 52,06 dollar fatet.Les mer her. Gårsdagens OPEC-rapport her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også