- Jeg er nølende til å shorte olje

Karakteriserer utsiktene for oljemarkedet som «de mest kompliserte på mange år».

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,07 prosent til 60,67 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,04 prosent til 51,70 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,41 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Både Brent- og WTI-oljen falt ifølge TDN Direkt markant tilbake onsdag ettermiddag, men har begge i etterkant hentet inn i overkant av en dollar per fat.- Vi ser en teknisk innhenting torsdag morgen, men fundamentalene er egentlig ikke støttende nå, sier markedsstrateg Pan Jingyi i IG, ifølge nyhetsbyrået.«Oljeprisen går i et bear market etter at de amerikanske råoljelagrene steg 6,8 millioner fat, takket være en økning i importen, rekordhøy amerikansk produksjon og noe dårligere raffinerikjøring», skriver analytikerne i UOB.Markedsaktører mener nå ifølge TDN Direkt at det er knyttet stor usikkerhet til den videre prisutviklingen i det volatile oljemarkedet. Det London-Baserte hedgefondet Merchant Commodity Fund mener utsiktene for oljemarkedet er «de mest kompliserte på mange år».- Oljemarkedet er mer komplisert enn jeg har sett det på lenge. Jeg er nølende til å shorte olje på nåværende tidspunkt, gitt antallet tilbudsbortfall som er på det meste siden så lenge jeg kan huske, men hele markedet føles som det er preget av deflasjon nå, sier leder av fondet, Doug King, til Financial Times, fiølge nyhetsbyrået.


Les også