<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kritisk til Hywind-prosjektet

Fiskarlaget er kritisk til Equinors vindkraftprosjekt Hywind Tampen i Nordsjøen, og mener det ikke tas hensyn til fiskeinteressene.

Publisert 8. juni 2019
Oppdatert 8. juni 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord

Hywind Tampen skal etter planen bidra til å delelektrifisere inntil fem installasjoner på sokkelen, og Equinor har uttalt at de håper å fatte en endelig investeringsbeslutning for prosjektet i høst.Dersom alt går som planlagt, blir elleve vindmøller med 8 MW-turbiner installert. Vindmøllene skal delelektrifisere plattformene på Gullfaks og Snorre og vil dekke om lag 35 prosent av kraftbehovet på de fem installasjonene, og kutte CO₂-utslippene med rundt 200.000 tusen tonn, ifølge Sysla.I høringsbrevet fra Fiskarlaget påpekes det imidlertid at vindturbinene er planlagt midt i gode fiskefelt i Nordsjøen, og at den planlagte vindmølleparken kan ødelegge for fiskeriene i området. De krever derfor en ny vurdering av plasseringen, skriver avisen.– Vi har møtt liten vilje og forståelse fra Equinors side til å lytte til og ta hensyn til våre innspill, skriver Norges Fiskarlag i sitt høringssvar. Høringsfristen for konsekvensutredningen for Hywind Tampen-prosjektet går ut fredag.– Vi opplever at vi har en åpen dialog med fiskeriinteressene, sier Equinors talsperson Eskil Eriksen. Han legger til at selskapet vil gå nøye gjennom høringsinnspillene.(©NTB)