Oljeprisen har steget markant de siste 32 timene etter at både API- og EIA-lagrene viste markante lagertrekk.
Et fat nordsjøolje omsettes for 66,28 dollar, ned 0,05 prosent.Lettoljen handles for 59,14 dollar, ned 0,05 prosent.
Sent tirsdag kveld viste tall fra American Petroleum Institute (API) at råoljelagrene i USA falt med 7,5 millioner fat i forrige uke.Onsdag offentliggjorde Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy at råoljelagrene falt med 12,8 millioner fat i forrige uke.Forventningen i markedet var et fall på 2,5 millioner fat.Videre har det blitt kjent at bensinlagrene falt med én million fat mens destillatlagrene falt med 2,4 millioner fat.Her var det ventet at bensinlagrene skulle øke med 0,3 millioner fat og at destillatlagrene skulle øke med 0,5 millioner fat.- Mye av lagertrekket skyldes sterk etterspørsel. Vi kan endelig observere effekten av produksjonskuttene fra OPEC, og vi begynner å se effektene av kuttene i Venezuela, sa Phil Flynn, analytiker hos Price Futures Group, til Reuters.Konflikten mellom USA og IranDa oljeprisen falt ned mot 60 dollar tidligere i måneden, priset oljemarkedet inn en viss, men lav, sannsynlighet for en væpnet konflikt i Iran som potensielt kunne føre til stengning av Hormouzstredet. Etter uttalelser fra flere sentrale personer i Trump-administrasjonen denne uken kan det se ut til at USA vil bruke økonomiske- og ikke militære sanksjoner. Dette har redusert risikopremien i oljeprisen.Allikevel er det verdt å merke seg at president Donald Trumps forhandlingsteknikk baserer seg på å spre forskjellige signaler for å bli totalt uforutsigbar. Så har vært tilfellet i presidentens håndtering av Iran de siste ukene.- Jeg håper vi slipper å gjøre noe, men vi er i en veldig god posisjon om noe skulle skje, svarte Trump på spørsmål fra Fox onsdag om en krig kunne være på trappene.Alle venter på OPEC-møtePå tilbudssiden handler det meste om OPEC-møtet som avholdes i Wien 1. - 2. juli. Konsensus forventer at møtet vil konkludere med en kuttavtale, minst ut året, på nivå med dagens avtale. Den russiske energiministeren, Alexander Novak, uttalte mandag at det internasjonale samarbeidet har bidratt til å stabilisere oljemarkedet og at dette har vært viktigere enn noen gang, ifølge Reuters.OPEC skal være enige om en forlengelse av kuttavtalen internt, og med støttende uttalelser fra russiske myndigheter ligger det i kortene at OPEC og dets allierte blir enige om en forlenget kuttavtale om en ukes tid.