Mener Telenor-aksjen er en trygg havn

- Attraktivt med dagens lave renter.

Telenors thailandske datterselskap dtac guidet på en kapitalmarkedsdag tirsdag et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 24-25 milliarder baht i 2019 (rundt 6,7 milliarder kroner).I tillegg guidet selskapet lav ensifret prosentvis nedgang i trafikk- og abonnementsinntektene for året.Arctic-analytiker Henriette Trondsen hevder overfor TDN Direkt at signalene fra kapitalmarkedsdagen burde være nøytrale for Telenor-kursen.Hun ser nedsiderisiko for 2. kvartal, gitt nedsiderisiko på guidingen i Malaysia og en ny inntektsskatt i Pakistan.- Høyt utbytte- Selv om aksjen nå har gått til kursmålet mitt på 180 kroner, tror jeg likevel Telenor-kursen vil være bra fremover. Fokus vil nok være en potensiell sammenslåing med Axiata i Asia og oppkjøpet av finske DNA, sier Trondsen til nyhetsbyrået.Hun påpeker videre overfor TDN Direkt at aksjer som Telenor gir trygghet hvis markedet blir mer volatilt.- Man skal heller ikke glemme at Telenor betaler et høyt utbytte, som er attraktivt med dagens lave renter, sier analytikeren.Telenor stiger 1,1 prosent 182,55 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også