Mener Telenor-aksjen er en trygg havn

- Attraktivt med dagens lave renter.

Telenors thailandske datterselskap dtac guidet på en kapitalmarkedsdag tirsdag et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 24-25 milliarder baht i 2019 (rundt 6,7 milliarder kroner).I tillegg guidet selskapet lav ensifret prosentvis nedgang i trafikk- og abonnementsinntektene for året.Arctic-analytiker Henriette Trondsen hevder overfor TDN Direkt at signalene fra kapitalmarkedsdagen burde være nøytrale for Telenor-kursen.Hun ser nedsiderisiko for 2. kvartal, gitt nedsiderisiko på guidingen i Malaysia og en ny inntektsskatt i Pakistan.- Høyt utbytte- Selv om aksjen nå har gått til kursmålet mitt på 180 kroner, tror jeg likevel Telenor-kursen vil være bra fremover. Fokus vil nok være en potensiell sammenslåing med Axiata i Asia og oppkjøpet av finske DNA, sier Trondsen til nyhetsbyrået.Hun påpeker videre overfor TDN Direkt at aksjer som Telenor gir trygghet hvis markedet blir mer volatilt.- Man skal heller ikke glemme at Telenor betaler et høyt utbytte, som er attraktivt med dagens lave renter, sier analytikeren.Telenor stiger 1,1 prosent 182,55 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.