Oljeprisen snur opp

Saudi-Arabia vil jobbe for stabilt marked.

Oljeprisene snur pent opp mandag ettermiddag. Det skjer etter uttalelser fra Saudi-Arabia om at OPEC vil fortsette å jobbe for et stabilt oljemarked.- Vi vil gjøre det som er nødvendig for å bevare stabiliteten utover juni. For meg betyr det å trekke på oljelagrene fra de nåværende høye nivåene, sier Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih, ifølge Reuters.Her hjemme påpeker råvareanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB at oljeprisen handles i takt med S&P 500-indeksen på læringen fra i fjor.- Det fundamentale i olje er svært forskjellig fra i fjor til i år. I fjor oversvømte OPEC+ markedet med olje fra mai til november. I år holder de igjen og skaper et stramt verdensmarked. Oljen er ikke immun mot svakere global vekst, men det er nå betydelig risiko for at markedet overselger Brent-olje, skriver han i en oppdatering.Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 62,44 dollar per fat, opp 1,23 prosent. WTI-oljen er opp 1,63 prosent til 54,21 dollar per fat.Oljeprisene har falt kraftig den siste tiden på grunn av en eskalerende handelskonflikt og økning i amerikanske oljelagre.


Les også