Oljeprisen stiger på forventning om lagertrekk

Oljeprisen stiger tirsdag kveld. En spørreundersøkelse gjennomført av Reuters viser at markedsaktører forventer trekk i de amerikanske råoljelagrene.

Energi

Oljeprisen stiger tirsdag samtidig som at investorene forventer å se fallene lagre i USA i forrige uke. Et fat nordsjøolje omsettes for 64,98 dollar, opp 0,34 prosent.Lettoljen handles for 57,80 dollar, svakt ned 0,17 prosent.En spørreundersøkelse gjennomført av Reuters mandag viste at konsensus forventer lagertrekk for andre uke på rad når API-tallene slippes 22.30 tirsdag kveld. Onsdag kommer det offisielle tallene fra EIA. G20, Fed og Iran-konfliktenOljemarkedet vil følge nøye med på G20-møtet denne uken, Det knytter stor spenning til hvorvidt Kinas president Xi Jinping og Donald Trump vil holde bilaterale samtaler for å nærme seg hverandre i handelskonflikten.Mandag skal representanter fra Det hvite hus ha uttalt at Trump er «komfortabel med ethvert utfall» fra samtalene.Videre følger markedet kommunikasjonen fra Fed og Jerome Powell omkring et mulig rentekutt i juli svært tett. - Hvis Powell er mer åpen for lettelser, vil det kunne sende råvarepriser oppover, sa John Kilduff hos Again Capital til Reuters tirsdag.Et rentekutt vil svekke dollaren, noe som gjør at oljeprisen må stige for at markedsbalansen skal bli den samme alt annet like. Spenningen i konflikten mellom USA og Iran har kommet noe ned over helgen etter at USA velger å sanksjonere Iran økonomisk og ikke gå til militære angrep mot landet. Iran øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, skal ha kalt sanksjonene «tåpelig» og «håpløse», og landet skal nå være uinteressert i diplomati omkring den betente atomstriden med USA.Alle venter på OPEC-møtePå tilbudssiden handler det meste om OPEC-møtet som avholdes i Wien 1. - 2. juni. Konsensus forventer at møtet vil konkludere med en kuttavtale, minst ut året, på nivå med dagens avtale. Den russiske energiministeren, Alexander Novak, uttalte mandag at det internasjonale samarbeidet har bidratt til å stabilisere oljemarkedet og at dette har vært viktigere enn noen gang, ifølge Reuters.OPEC skal være enige om en forlengelse av kuttavtalen internt, og med støttende uttalelser fra russiske myndigheter ligger det i kortene at OPEC og dets allierte blir enige om en forlenget kuttavtale om en ukes tid.

oljeprisen
Nyheter
Energi