Skuffende letebrønn for Siccar Point Energy

Lyon-brønnen innfridde ikke de høye forventningene. Oljeselskapet har imidlertid fortsatt stor tro på området, og vil utforske det ytterligere.

Energi

I midten av mai kunne det britiske oljeselskapet Siccar Point Energy melde om oppløftende resultater fra letebrønnen Blackrock.Brønnen, som ble boret av en av verdens største halvt nedsenkbare borerigger, Diamond Offshores "Ocean Great White",  ligger i lisens P1830, rundt 10 kilometer nord for det Siccar-opererte Cambo-feltet.- Jeg er veldig oppmuntret av dette brønnresultatet og ser frem til ytterligere utforsking av dette betydelige letespillet med våre partnere, uttalte oljeselskapets konsernsjef Jonathan Roger da.Neste letebrønn på planen var den mye omtale Lyon-brønnen som opprinnelig skulle bores i fjor høst, men som ble utsatt for å redusere risikoen for dårlig vær utover høsten og vinteren.Denne er nå fullført med samme rigg, men i motsetning til Blackrock-brønnen, var resultatene fra Lyon heller skuffende.- Brønnen ble trygt og kostnadseffektivt boret til en dybde på 4.005 meter under havoverflaten med Ocean Great White i en vanndybde på 1.452 meter. Brønnen inneholdt blant annet leire med tegn til gass, men den påtraff ikke sandstein av resorvoir-kvalitet, skriver selskapet. Derfor er brønnen nå plugget og forlatt.- Vi ser frem til å fortsette å utforske området, som vi fortsatt tror har prospektivitet, og vi vil se på å delta i kommende lisensutdelinger på britisk sokkel for å kunne gjøre det, sier Roger.Siccar Point har en eierandel i lisens P1854 på 33,34 prosent, samt operatørskapet. Partneren Ineos sitter med den resterende eierandelen.Det britiske oljeselskapet har de store Private Equity-aktørene Blue Water Energy og Blackstone i ryggen, samt flere norske obligasjonsinvestorer.Selskapet utstedte i januar i fjor et femårig obligasjonslån på 100 millioner dollar. Tidligere i år ble lånet utvidet med ytterligere 100 millioner dollar. Blant investorene finner vi både Odin og Fondsfinans.

siccar point energy
oljeselskap
letebrønn
shetland
britisk sokkel
ineos
blackstone
blue water energy
oppkjøpsfond
diamond offshore drilling
riggselskaper
olje & gass
Nyheter
Energi