Slik går det med oljeprisen

Prisen på Nordsjøolje stiger mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,15 prosent til 61,29 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,73 prosent til 53,11 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen er dermed betydelig svekket over helgen, og ifølge TDN Direkt er handelskrigen mellom USA og Kina fortsatt i fokus.I et policy-dokument, publisert søndag fra den kinesiske regjeringen, vil ikke de amerikanske tariffene på kinesisk import ifølge nyhetsbyrået løse de to landenes handelsproblemer, og kineserne holder også USA ansvarlig for tilbakeslagene i samtalene.- I sitt white paper om USA-Kina-handelssamtalene som ble offentligjort på søndag sa Kina at de er åpne for forhandlinger, men at det ikke vil vike i sakene av prinsipp og vil kjempe til slutten om nødvendig, sier OCBC-analytikere, ifølge TDN Direkt.De mener eskalerende handelsspenninger og indikasjoner på svakere oljeetterspørsel fortsetter å tynge markedet.Goldman Sachs venter nå ifølge TDN Direkt at oljeprisen vil holde seg rundt brent-anslaget deres for 3. kvartal på 65,50 dollar per fat og nåværende nivåer.- Med i økende grad usikre makroutsikter, samt stigende amerikansk produksjon og stor tilgjengelig ekstra kapasitet fra kjerne-Opec som hjelper til med å motvirke fallende tilbud fra Iran og Venezuela, venter vi i stedet at prisene vil holde seg rundt vårt tredjekvartalsanslag og nåværende nivåer, dog med fortsatt høy prisvolatilitet, skriver Goldman Sachs.