Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen opp 2,70 prosent til 63,49 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,93 prosent til 55,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Noe av årsaken er ifølge TDN Direkt et uventet lagertrekk i amerikanske råoljelagre.De amerikanske råoljelagrene endte ifølge EIA ned 3,1 millioner fat til 482,4 millioner fat i forrige uke, mens det på forhånd var ventet et lagertrekk på 1,1 millioner fat.Analytikerne i ANZ mener ifølge TDN Direkt at handelen også blir løftet av sterkere bensinetterspørsel.Både bensin- og destillatlagrene falt mer enn analytikerne forventet på forhånd.Ellers er fokuset ifølge nyhetsbyrået rettet mot Opec, som har blitt enige om å møtes 1. juli, etterfulgt av et møte for ikke-Opec samarbeidslandene 2. juli. Det skal i løpet de fastsatte dagene diskuteres hvorvidt den nåværende produksjonskuttavtalen på 1,2 millioner fat per dag skal opprettholdes.Oljeanalytiker Stephen Innes sier ifølge TDN Direkt at volatiliteten i oljeprisen kommer til å fortsette, men at det kommende Opec-møtet bør gi «etterlengtet prisstøtte i en periode».