Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,51 prosent til 60,97 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,06 prosent til 53,22 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,20 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Ifølge TDN Direkt mener analytikerne at prisene tynges av bekymring for svakere fremtidig etterspørsel på grunn av handelsspenninger.- Oljen er ekstremt oversolgt men risikoer knyttet til etterspørselssiden støtter videre svakhet. Siden situasjonen med Mexico er spent, vil nok etterspørselsutsiktene få en massiv nedgradering dersom man ikke ser en rask løsning før fristen den 10. juni, sier analytiker Edward Moya i OANDA, ifølge nyhetsbyrået.President Donald Trump truet sist uke Mexico med høyere toll på import fra landet, og sa at den første runden vil starte 10. juni med fem prosent på alle varer importert fra Mexico.Andre peker ifølge TDN Direkt på at handelsspenningene mellom USA og Kina har intensivert seg, der den kinesiske gjengjeldelsestollen på amerikansk import trådte i kraft 1. juni.- Fokuset har endret seg fra et strammere tilbud til økt risiko for lavere vekst og etterspørsel, og eskalering av handelskrigen mellom USA og Kina har gitt videre nedside til allerede nedbremsede økonomier, sier sjef for råvarestrategi i Saxo Bank, Ole Hansen, ifølge nyhetsbyrået.