Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover fredag morgen.

Brent-oljen er fredag morgen opp 1,38 prosent til 62,52 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,31 prosent til 53,28 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,98 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Torsdag uttalte en representant fra Det hvite hus ifølge TDN Direkt at Trump-administrasjonen har gjort betydelige fremskritt i grensesikkerhetsforhandlingene med Mexico. Amerikanske aksjer, oljeprisen og yielden på statsobligasjoner løftet seg torsdag på indikasjoner om at de to sidene nærmer seg hverandre.- Nyhetene sent på torsdag om at tariffene på meksikansk import til USA kan bli utsatt kan ha økt begeistringen, sier ANZ-analytikere, ifølge nyhetsbyrået.Ellers uttalte Russlands president Vladimir Putin ifølge TDN Direkt at Russland og Saudi-Arabia er uenige om hva som utgjør en «fair» oljepris.- Dette er naturlig. Se på prisen på et fat som Saudi-Arabia bruker for å kalkulere budsjettet. Det er betydelig høyere enn for oss, uttalte Putin, ifølge nyhetsbyrået.Videre sa Putin at en oljepris på 60-65 dollar per fat passer Russland, samt at Opec/ikke-Opecs produksjonsbeslutning også burde ta høyde for produksjonen i Iran og Venezuela, samt problemene i Libya og Nigeria.Ifølge presidenten impliserer Russlands budsjett en oljepris på 40 dollar per fat, mens Saudi-Arabia trenger en pris på 80-85 dollar for å balansere budsjettet i år, ifølge TDN Direkt.