Slik går det med oljeprisen

Rapport om økte amerikanske råoljelagre tynger prisene.

Brent-oljen er onsdag morgen ned 1,51 prosent til 61,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,52 prosent til 52,46 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,33 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Tall fra American Petroleum Institute (API) viser at råoljelagrene i USA steg med 4,9 millioner fat i forrige uke.Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene vil falle med 0,5 millioner fat når de offisielle lagertallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge Reuters-konsensus.- Oljeprisen faller ettersom American Petroleum Institute rapporterte en overraskende oppbygging i amerikanske råoljelagre, sier råvareanalytiker Benjamin Lu i Phillip Futures, ifølge TDN Direkt som viser til Platts.Amerikanske energimyndigheter (EIA) nedjusterte i en rapport tirsdag sine prognoser for den globale oljeetterspørselen i 2019 med 160.000 fat per dag til 1,22 millioner fat, samtidig som prognosene for den amerikanske oljeproduksjonen i 2019 nedjusteres til 12,32 millioner fat per dag, 140.000 fat lavere enn ved utsiktene i mai.Videre nedjusterte EIA ifølge nyhetstjenesten sine prisprognoser for 2019 med 3,50 dollar per fat for WTI-olje, og 2,95 dollar per fat for Brent-olje.Ellers følger markedet fortsatt med på handelsspenningene mellom USA og Kina etter at president Donald Trump uttalte at han holder tilbake en handelsavtale med Kina og at han ikke vil godta en avtale dersom ikke Kina går tilbake til betingelsene som tidligere avtalt.