Storbank tror OPEC+ står støtt

Hva sier Russland?

Energi

Oljeministrene i OPEC og samarbeidspartnerne (OPEC+) møtes igjen i neste uke.Der forventer Barclays enighet om en forlengelse av produksjonskuttene, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering onsdag.Resesjonsfrykt?I motsatt fall tror banken det ligger an til kraftig prisfall, muligens til under 50 dollar-merket for Brent-oljen.Utsiktene til en avtale kan ifølge Barclays svekkes hvis frykten for resesjon i verdensøkonomien - og tap av markedsandeler - tar overhånd, spesielt i Russland.- Spiller dette usannsynlige scenarioet seg ut, forventer vi ikke at Saudi-Arabia vil opprettholde sine produksjonsbegrensninger, heter det ifølge nyhetsbyrået.- Balanse krever kuttBarclays står likevel støtt med sin Brent-prognose på 73 dollar fatet i snitt i 2. halvår 2019.Analytikerne tror først og fremst på eskalerende handelsspenning og svakere etterspørsel, og at et balansert oljemarked krever at OPEC+ viderefører kuttene.Brent-oljen stiger 1,3 prosent til 65,90 dollar fatet onsdag.

oljeprisen
opec
russland
saudi-arabia
barclays
Nyheter
Energi