Tommel opp for Gjøa-feltet

Energi

Utviklingsplanen for Gjøa P1-prosjektet er godkjent av norske myndigheter, skriver Okea i en børsmelding.Okea er partner med 12 prosent i lisensen (PL153), der Neptune Energy er operatør med 30 prosent eierandel.Utvinnbare ressurser estimeres til 3,8 millioner fat oljeekvivalenter (netto til Okea), og feltet ventes maksimalt å produsere rundt 2.900 fat oljeekvivalenter per dag (netto Okea).Samtidig har altså utviklingsplanen for Duva-feltet også blitt godkjent, der Neptune Energy også er operatør med 30 prosent eierandel. Totale utvinnbare ressurser for de to estimeres til 120 millioner fat oljeekvivalenter.- Betydelig milepælMaksimal produksjon ventes til 30.000 per dag for Duva-feltet og 24.000 fat per dag for Gjøa-feltet.- Dette er en betydelig milepæl for vår virksomhet og lisenspartnerne i Duva og Gjøa. Med disse planene godkjent, er vi stadig i rute for en suksessrik utførelse av disse viktige prosjektene, sier Norge-sjef Odin Estensen i Neptune Energy Norge i en kommentar.Øvrige eiere i Gjøa-lisensen er Petoro (30 prosent), Wintershall Norge (20 prosent) og DEA Norge (åtte prosent).I Duva-lisensen (PL636) er øvrige eiere Idemitsu Petroleum Norge (30 prosent), Pandion Energy (20 prosent) og Wellesley Petroleum (20 prosent).Produksjonsstart for begge feltene ventes sent i 2020.Les mer her.

Nyheter
Energi