Betydelig fall i oljeprisene etter hopp

Produksjonen tar seg opp i Mexicogulfen

Oljeprisene gjorde et hopp tidlig torsdag ettermiddag på nyheter om at Iran hadde stanset og tatt i arrest en utenlandsk tanker i Hormuz-stredet i Persiabukta, med påstand om smugling av drivstoff.Gleden ble imidlertid kortvarig da det viste seg at tankskipet kun hadde 6.200 fat om bord, og faktisk ble klart at det hadde smuglet. Oljeprisen falt da brått, og fallet har tiltatt utover ettermiddagen og kvelden.Ved 19.30 tiden er Brent-oljen ned 2,75 prosent til 61,91 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 2,80 prosent til 55,19 dollar per fat. Til sammenligning var Brent-oljen oppe i rundt 64,40 dollar per fat tidligere i dag. Blant årsaker til fallet peker Reuters på at oljeproduksjonen i Mexicogulfen begynner nå å ta seg opp igjen etter stormen «Barry». Stormen herjet forrige uke og medførte evakuering av oljeplattformer og kraftig redusert produksjon. Royal Dutch Shell som er en storprodusent i området, er nå tilbake på 80 prosent av sin gjennomsnittlige produksjon.Det virker altså som om effektene av stormen på oljemarkedet ble kortvarige.- En kommer til å merke de kortsiktige effektene av stormen, men på lengre sikt er effektene ubetydelige, sa Phil Flynn i Price Futures Group til Reuters på mandag. Ellers ble oljeprisene i går presset av betydelig høyere lagerbygging av raffinerte produkter enn ventet i forrige uke.Bensinlagrene steg med 3,6 millioner fat, mot et ventet fall på 925.000 fat.Destillatlagrene vokste med hele 5,7 millioner fat, mot en ventet lagerbygging på 613.000 fat.Oppdatert 22.30Oljeprisene henter seg litt inn sent torsdag kveld etter at president Donald Trump sadet amerikanske marinefartøyet USS Boxer har «ødelagt» en iransk drone i Hormuzstredet. - Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning, sier Trump. Han beskriver handlingen som defensiv, siden Iran skal ha fått flere beskjeder om å trekke seg tilbake.Situasjonen i Midtøsten har den siste tiden hatt betydelig påvirkning på oljemarkedet.