Derfor faller oljeprisen torsdag

Oljeprisen faller torsdag kveld norsk tid. Mindre lagertrekk enn ventet får mye av skylda.

Energi

Torsdag kveld faller oljeprisen på lagertrekk som var lavere enn ventet.Et fat nordsjøolje omsettes for 63,16 dollar, ned 1,03 prosent.Lettoljen handles for 56,80 dollar, ned 0,94 prosent.Handelsvolumet i oljekontrakter har vært lavt torsdag 4. juli på grunn av nasjonaldagen i USA og stengte markeder.Det amerikanske energidepartementet, EIA, rapportere onsdag om lagertrekk av råolje på 1,1 millioner fat i forrige uke. Dette var vesentlig lavere enn forventningene etter at API-tallene viste lagertrekk på fem millioner fat tidligere denne uken.Årsaken til de svake tallene skal ifølge Reuters være at raffineriene tok til seg, og produserte, mindre enn ventet.Torsdag ble det kjent at Iran har innkalt den britiske ambassadøren etter at myndighetene i Gibraltar stanset et oljeskip som antas å ha brutt EU-sanksjoner ved å frakte iransk råolje.USA har ilagt forbud mot import av iransk olje som en av sine sanksjoner mot landet. Konfliktnivået i Midtøsten forblir dermed høyt etter at iranske militære styrker blir beskyldt for å stå bak angrepet på oljetankerene i Omanbukta for et par uker siden. Oljeprisen ser allikvel ikke ut til å reagere særlig på nyheten.På tilbudssiden har visibiliteten blitt vesentlig bedre etter at OPEC og dets allierte ble enige om å opprettholde produksjonskutt på 1,2 millioner fat om dagen i minst ni måneder til. Kartellet ønsker dermed å kontrollere tilbudsveksten slik at oljeprisen ikke risikerer å kollapse slik den gjorde i 2016 og i fjor høst.

oljeprisen
Nyheter
Energi