- For femten år siden ville slike nyheter endret prisene med 20-30 dollar fatet

Hvorfor stiger ikke oljeprisene mer?

Til tross for flere hendelser på tilbudssiden i oljemarkedet som vanligvis ville sendt oljeprisene oppover, har ikke prisene steget nevneverdig mye den siste tiden.Blant annet har OPEC forlenget avtalen om produksjonskutt frem til 2020, og USA har innført sanksjoner mot både Venezuela og Iran som til sammen har fjernet 1,5 millioner fat daglig fra markedet, ifølge Reuters. I tillegg har spenningene mellom Iran og Vesten økt betraktelig de siste ukene, med Irans arrest av et London-registrert tankskip og en påstått pågripelse av 17 CIA-spioner som siste sjokk.Mandag kveld er Brent-oljen opp 1,46 prosent til 63,38 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 0,97 prosent til 56,17 dollar per fat. Brent-oljen har slitt med å holde seg over 65 dollar per fat den siste perioden.- Til tross for alle de «bullish» nyhetene vi har hatt, har prisene knapt endret seg, sier Janelle Matharoo i InsideOut Advisors, og legger til:- For femten år siden ville slike nyheter endret prisene med 20-30 dollar per fat, ifølge Reuters.Ifølge nyhetsbyrået er det etterspørselssiden som bekymrer investorer. Flere investorer skal nå ha gått ut av veddemål på en opptur i oljeprisene, grunnet blant annet frykt for en langvarig handelskrig som vil redusere etterspørselen.