Iran mener de hadde rett til å ta oljetankeren

Iran var i sin fulle rett til å oppbringe det svenskeide, britiskregistrerte tankskipet Stena Impero, fastholder myndighetene i landet.

Tankskipet befant seg i iransk territorialfarvann da det ble tatt i arrest av den iranske Revolusjongarden, sier en talsmann for den iranske regjeringen.– Oppbringingen av det britiske tankskipet var et lovlig tiltak fra Irans side. Iran konfronterte skipet for å sørge for sikkerhet i regionen, sa talsmannen Ali Rabei under en pressekonferanse i Teheran mandag.Iranske talsmenn har tidligere hevdet at Stena Impero ble oppbrakt etter å ha kollidert med en iransk fiskebåt.– Den britiske tankeren Stena Impero kolliderte med en fiskebåt på ruten og ifølge loven må vi etterforske hva som har skjedd, sa havnesjefen i Hormozgan-provinsen, Allah-Morad Afifipoor, lørdag.(©NTB)