Lagertrekk og orkan skaper spenning rundt oljeprisen

Oljeprisen handles nær uendret torsdag kveld.

Oljeprisen tar et pust i bakken etter flere dager med sterk oppgang.Et fat nordsjøolje handles for 66,68 dollar, opp 0,01 prosent.WTI-oljen omsettes for 60,34 dollar, ned 0,15 prosent.Minst 17 oljeplattformer i Mexico-gulfen ble evakuert torsdag som et resulatet av en storm som forventes å nå orkan styrke i løpet av fredag, ifølge Reuters.Det er uklart hva slags virkning det vil få på ojleprisen, men både etterspørsel- og tilbudssiden kan bli rammet avhengig av av hvor, og hvor kraftig, stormen Barry slår inn.Videre, kom det frem i en rapport fra OPEC at verden vil trenge om lag 29,27 millioner fat om dagen fra de 14 medlemslandene i 2020.Dette er ned fra 30,61 millioner fat om dagen for inneværende år.Estimatene peker i retning av tilbudsoverskudd, på tross av enigheten i Wien i starten av juli der kartellet valgte å forlenge kuttavtalen på 1,2 millioner fat om dagen frem til mars neste år.Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,5 millioner fat i forrige uke. Konsensus hadde ventet en nedgang på 3,1 millioner fat. Forrige uke var dermed den fjerde uken på rad med lagertrekk i USA.


Les også