Morgan Stanley senker oljeprisprognosene

Storbanken venter et balansert marked fremover og senker derfor de langsiktige oljeprisprognosene. IMO-kravene kan by på oppside. 

Energi

Morgan Stanley senket tirsdag sitt langsiktige prisanslag for Brent-oljen til 60 dollar fatet, fra tidligere 65 dollar fatet.Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Nedjusteringen ble gjort etter at OPEC og deres respektive samarbeidspartnere ble enige om å kutte produksjonen i ytterligere ni måneder.Den amerikanske storbanken venter nå at oljemarkedet stort sett vil være balansert i 2019, og at Brent-prisen i de neste tre kvartalene vil ligge rundt 65 dollar fatet.At prisprognosene kuttes etter en forlengelse av produksjonskuttene, skyldes at kartellets kutt startet allerede i 2017. Da var meningen at de skulle være midlertidige.- OPEC-kutt kan være veldig effektive når de jevner ut relativt midlertidige ubalanser i tilbud og etterspørsel. Men, når blir flerårige overføringer av markedsandeler, viser historien at de vanligvis er assosiert med oljeprissvakhet, snarere enn oljeprisstyrke, skriver investeringsbanken, ifølge Reuters. Oppveiende faktorerFremover er det imidlertid enkelte faktorer som kan bidra til å gi støtte til oljeprisene.- Sesongmessig etterspørsel vil sannsynligvis føre til lagetrekk i USA de neste 2-3 månedene, noe som skaper oppsiderisiko, skriver banken.I tillegg vil IMOs nye utslippskrav til skipsfarten som trer i kraft 1. januar 2020, føre til økt gjennomstrømning av råolje i raffineriene i 4. kvartal i år og 1. kvartal neste år.Det vil også kunne bidra til et prisløft. Det samme vil kunne komme dersom sentralbankene tar grep for å stimulere en svakere økonomi . Prisen for et fat Brent-olje ligger onsdag morgen på 62,8 dollar etter en opptur på vel 0,6 prosent.Tirsdag falt prisen rundt 4 prosent. 

morgan stanley
oljepris
oljeprisanslag
opec+
opec
produksjonskutt
oljemarkedet
imo 2020
Nyheter
Energi