Når går Aker Energy på børs?

Øyvind Eriksen anslår tidspunkt.

Aker straffes med et kursfall på 6,5 prosent til 480,60 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag.Utviklingen kommer i kjølvannet av dagens kvartalsrapport, og ikke minst en artikkel fra Upstream om at utdeling av FPSO-kontrakten for Aker Energys Greater Pecan-prosjekt i Ghana har blitt utsatt med fire måneder.- Tallene var akkurat som ventet, men artikkelen er trolig det som tynger aksjen i dag, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til TDN Direkt.Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker mener Upstream-artikkelen må bero på en misforståelse.- Systemet i Ghana, som i andre olje- og gassregioner, er at myndighetene må godkjenne utbyggingsplanen før en kan ta en endelig investeringsbeslutning. Det er feil at det skulle vært inngått en FPSO-kontrakt på et tidligere stadium, sier han til nyhetsbyrået.Børsnotering i år?Samtidig har Eriksen anslått tidspunkt for børsnoteringen av Aker Energy.- Min kvalifiserte gjetning er sent i 2019 eller i løpet av neste år, sier han til Reuters.Ghanesiske myndigheter ventes fortsatt å godkjenne den reviderte utviklingsplanen for Pecan-feltet innen utgangen av 3. kvartal i år. Planen estimerer investeringene til 4,4 milliarder dollar.- Men utsettelser kan ikke utelukkes, fortsetter Eriksen overfor nyhetsbyrået.Aker-sjefen venter at Aker Energy vil være i stand til å hente inn den nødvendige kapitalen, til tross for volatiliteten i olje og gass.