Oljeprisen faller etter nyhetsrush

Oljeprisen faller over 1,5 prosent tirsdag kveld.

Oljeprisen faller tirsdag kveld som følge av at arbeiderne på de evakuerte oljeplattformene i Mexicogulf er på vei tilbake på jobb, svake nøkkeltall fra Kina og en mulig forsvunnet oljetanker ved Hormuzstredet.I tillegg ble det kjent at utenriksminister i USA Mike Pompeo er klar til å forhandle med Iran om deres missilprogram. Hvis Teheran og amerikanerne setter seg ved bordet sammen, blir dette sett på som en stor demper på konfliktnivået mellom partene. Ved enighet om en ny atomavtale kan iransk olje igjen slippe til på markedet, noe som vil sende oljeprisen markant sørover. Et fat nordsjøolje omsettes for 64,04 dollar, ned 3,20 prosent.WTI-oljen handles for 57,23 dollar, ned 3,94 prosent.Om lag 69,1 prosent av oljeproduksjonen, tilsvarende en produksjon på 1,3 millioner fat pr dag, og 60,6 prosent av gassproduksjonen, var mandag tatt ut av drift i den amerikanske delen av Mexicogulfen, på grunn av en tropisk storm.Det opplyste USAs byrå for sikkerhet og miljøtilsyn (BSSE) mandag.Men tirsdag var arbeiderne på vei tilbake til de mer enn 280 oljeplattformene som ble evakuert. Ifølge Reuters kan det ta flere dager før produksjonen er tilbake til normalen.På grunn av stormen forventes det et markant trekk i oljelagrene denne uken.API-oljelagrene kommer tirsdag kveld norsk tid, mens de offisielle tallene fra EIA slippes onsdag morgen.Kina-tall skaper etterspørselsfryktTall fra kinesiske myndigheter viser mandag en BNP-vekst på 6,2 prosent på årsbasis i andre kvartal.Veksten er den svakeste siden tidlig 90-tall , og kan sees i sammenheng med handelskrigen landet fører med USA.6,2 prosent årlig vekst er likevel på linje med konsensus, ifølge vår makrokalender.Samtidig kom både industriproduksjon og detaljhandel inn over forventning i juni, noe som ifølge Reuters antyder at myndighetenes vekststimulerende tiltak begynner å virke.Oljetanker forsvunnet ved HormuzstredetEn Panama-registrert oljetanker med base i Emiratene har ikke gitt livstegn fra seg på to dager. Sent lørdag var det på vei mot iransk område i Hormuzstredet.Det er økende uro i regionen over hva som kan ha skjedd. De siste signalene tyder på at tankeren Riah hadde en kurs som pekte mot Iran, men om skipet er tvunget dit, eller utsatt for noen form for sabotasjeaksjon, er foreløpig spekulasjoner.Det har den siste tiden vært flere anslag mot tankere, en gjenspeiling av den spente situasjonen som hersker mellom Iran og USA.Oljetankeren er en mindre type på snaut 60 meters lengde. Den er ofte brukt på ruten fra Dubai og Sharjah på vestkysten av De forente arabiske emirater gjennom Hormuz til Fujairah på vestkysten av Emiratene.