Oljeprisen presses opp på lagertrekk og geopolitisk uro

Stormen Barry ga overraskende stort trekk på lagrene i forrige uke.

Publisert 25. juli 2019 kl. 20.09
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
Oljeprisen stiger torsdag kveld på lagertrekk og konflikten i Midtøsten.
Et fat nordsjøolje omsettes for 63,56 dollar, opp 0,74 prosent.WTI-oljen handles for 56,42 dollar, opp 0,97 prosent.
En uke etter at Iran tok beslag på en brisk oljetanker i Omangulfen har britiske myndigheter beordret skip fra marinen til å ledsage britisk-flaggede skip gjennom Hoemuzstredet. Britene virker derfor å ta situajsonen svært seriøst.Saudi Arabia, verdens nest største råoljeprodusent, har også oppfordret globale oljekjøpere til å sikre skipslasten som passerer Hormuzstredet, ifølge Reuters.Oljegiganten ønsker også å øke kapasiteten på oljerørledningene fra øst til vest med 40 prosent innen to år. På den måte kan landet gjøre seg noe mindre utsatt for konflikt i Hormuzstredet.Tall fra Det amerikanske energibyrået kunne rapportere at det ble trukket omlag 10,8 millioner fat fra oljelagrene i landet i forrige uke. Analytikerne hadde på forhånd ventet et trekk på om lag fire millioner fat. Det overraskende lagertrekket skylder i hovedsak stormen Barry som skapte store problemer for oljeprodusentene i den amerikanske gulfen forrige helg.Frykten for global vekst veier også inn på oljeprisen. Tidligere denne uken nedreviderte IMF den globale veksten til 3,2 prosent for inneværende år og 3,5 prosent for 2020. I tillegg har en rekke PMI-indikatorer i USA og Europa kommet inn på den svake siden den siste tiden.På den positive siden vil en amerikansk delegasjon dra til Shanghai på mandag for å holde nye møter kineserne om en mulig handelsavtale. Kilder fra Det hvite hus har uttalt at de ser tror en endelig avtale vil trekke ut i tid.