Oljeprisen stiger etter overraskende lagertrekk

Oljeprisen er på vei til den femte positive dagen på rad.

Publisert 31. juli 2019 kl. 19.40
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
Oljeprisen stiger onsdag. Et nytt lagertrekk som var større enn forventningene var blant driverne.
Et fat nordsjøolje handles for 65,20 dollar, opp 0,34 prosent.WTI-oljen omsettes for 58,56 dollar, opp 0,88 prosent.Videre har også oljemarkedet fokus på renteavgjørelsen til Fed onsdag kveld norsk tid.
Råoljelagrene i USA falt med 8,5 millioner fat i forrige uke. Det viste en oppdatering fra det amerikanske energidepartementets statistikkarm (EIA) onsdag.På forhånd var det ventet et lagertrekk på 2,6 millioner fat, ifølge Reuters.Videre har det blitt kjent at bensinlagrene falt med 1,8 millioner fat mens destillatlagrene falt med 0,9 millioner fat.Her var det ventet at bensinlagrene skulle falle med 1,4 millioner fat og at destillatlagrene skulle øke med én million fat.Markedet priser inn om lag 82 prosent sannsynlighet for et rentekutt på 25 basispunkter, ifølge Bloomberg.Om Fed overrasker markedet, enten ved rentesettingen eller kommunikasjonen, kan det få utsalg på dollaren som igjen vil påvirke oljeprisen. En overraskende avgjørelse fra Fed kan også påvirke forventningene til amerikansk økonomi og dermed oljeetterspørselen i landet.Saudi Arabias oljeproduksjon falt til 9,6 millioner fat om dagen i juli. Det sier en kilde kjent med omstendighetene til Reuters.Produksjonen i ørkenlandet vil også holde seg under 10 millioner fat om dagen de neste månedene.Hva gjelder handelskrigen avsluttet partene et todagersmøte i Shanghai onsdag noe tidligere enn ventet. Ifølge Reuters skal begge parter ha omtalt samtalene som ”konstruktive”.