Oljeprisene dempes av vekstbekymringer

Lagertrekk klarer ikke å veie opp. 

Oljeprisene steg onsdag ettermiddag, med god støtte av høyere lagertrekk i USA enn ventet. Lavere oljeproduksjon i Mexicogulfen som følge av stormen Barry har ført til høye lagertrekk de siste to ukene.De amerikanske råoljelagrene falt med 10,8 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på fire millioner fat.Bensinlagrene falt med 0,2 millioner fat mens destillatlagrene økte med 0,6 millioner fat.Her var det ventet at bensinlagrene skulle falle med 0,7 millioner fat og at destillatlagrene skulle øke med 0,5 millioner fat.Ved 20.30-tiden har imidlertid oljeprisene snudd ned. Brent-oljen er ned 1,07 prosent til 63,15 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 1,51 prosent til 55,91 dollar per fat.Ifølge Reuters er det bekymringer om at lavere global økonomisk vekst skal dempe oljeetterspørselen som holder prisene nede.Under den kvartalsvise oppdateringen tirsdag advarte IMF mot et «prekært» 2020. Ifølge deres prognose vil den globale veksten være på 3,5 prosent i 2020.Hva gjelder vekstprognosen for inneværende år, nedjusterte IMF denne ytterligere. Pengefondet mener nå at veksten i verdensøkonomien vil lande på 3,2 prosent i år. Det er ned 0,1 prosentpoeng fra aprilprognosen, og 0,2 prosentpoeng fra årets første beregning som ble lagt fram i januar.Det er handelskonflikten mellom USA og Kina og et rotete brexit som ligger til grunn for nedrevideringene fra Det internasjonale pengefondet.