Oljeprisene faller etter Kina-tall

Oljeprisene faller mandag kveld. Det skjer etter at ferske tall i dag tidlig viste at Kina hadde den laveste BNP-veksten siden tidlig 90-tall i årets andre kvartal. Veksten på 6,2 prosent på årsbasis var allikevel på linje med konsensus.Den «lave» BNP-veksten skaper bekymringer rundt lavere oljeetterspørsel.De siste dagene har oljeprisene fått støtte av stormen «Barry» i Mexicogulfen som har redusert oljeproduksjonen i området kraftig. Ifølge Reuters viser det seg nå at konsekvensene av stormen vil være kortvarige, og gir dermed ikke lenger drahjelp til utviklingen.- En kommer til å merke de kortsiktige effektene av stormen, men på lengre sikt er effektene ubetydelige, sier Phil Flynn i Price Futures Group til Reuters.Flynn peker også på at lavere spenninger mellom USA og Iran legger en demper på utviklingen.- Det virker som om noen av bekymringene rundt en militærkonflikt med Iran er borte, så det legger også en demper på prisene, sier han.Ved 20.15-tiden er Brent-oljen ned 0,30 prosent til 66,52 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 1,01 prosent til 59,60 dollar per fat.